Η αφαίρεση του κόκκινου κρέατος και των προϊόντων του από τη διατροφή μπορεί να προσθέσει σχεδόν τέσσερα χρόνια στη ζωή, σύμφωνα με μία νέα μεγάλη μελέτη.
Αντιθέτως, η συστηματική κατανάλωσή του, ειδικά όταν είναι επεξεργασμένο (π.χ. μπέικον, αλλαντικά, λουκάνικα), σχετίζεται με αυξημένη θνησιμότητα.
Τη μελέτη που δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Οστεοπαθητικής Εταιρείας» (JAOA), πραγματοποίησαν επιστήμονες από την Κλινική Μάγιο, στην Αριζόνα, οι οποίοι εξέτασαν συνδυαστικά τα ευρήματα έξι αναλύσεων οι οποίες είχαν διεξαχθεί μεταξύ 1998 και 2014 και είχαν συμπεριλάβει περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους.
Το γενικό συμπέρασμά τους ήταν πως η χορτοφαγία επί τουλάχιστον 17 χρόνια μπορεί να προσθέσει κατά μέσον όρο 3,6 χρόνια στη ζωή, επομένως οι γιατροί πρέπει να συνιστούν στους ασθενείς να περιορίσουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και των προϊόντων του.
Περισσότερα ΕΔΩ