Το κόκκινο κρέας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας. Το απολαμβάνουμε σε διάφορες μορφές, επεξεργασμένο ή μη, όπως η μπριζόλα, ο κιμάς, το λουκάνικο και το μπέικον.
Πριν από ένα χρόνο περίπου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε έκθεση στην οποία παρουσίαζε της συμβολή του κόκκινου κρέατος – κυρίως των αλλαντικών – στην εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου. Η έκθεση εύλογα προκάλεσε ανησυχίες και αναστάτωση τόσο στον επιστημονικό κόσμο όσο και στο καταναλωτικό κοινό.
Περισσότερα ΕΔΩ