Της Έλενας Τρουλλίδου*
Τι χρειαζόμαστε
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας σόγια σος
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας φρέσκο τζίντζερ
500 γραμμάριο/α φιλέτο σολομού κομμένο σε 4 μερίδες
1 κουταλάκι γλυκού σουσάμι ψημένο καβουρδισμένο
Έτοιμο σε 30 λεπτά
calories 234
Οδηγίες
- Βάλε το κρεμμύδι, τη σόγια σος, το μέλι και το τζίντζερ σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει
- Βάλε το σολομό σε μια πλαστική σακούλα και πρόσθεσε 3 κ.σ. από αυτή τη σος. Άφησε στο ψυγείο να κρυώσει για 15 λεπτά. Κράτησε την υπόλοιπη σος
- Προθέρμανε το γκριλ και στρώσε τα κομμάτια σολομού σε λαδωμένο ταψί πετώντας τη μαρινάδα που μένει στη σακούλα
- Ψήσε το σολομό για 10 λεπτά και ράντισε με την υπόλοιπη σος σόγιας και το σουσάμι.
*Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος με ειδίκευση στη Νοσογόνο Παχυσαρκία (BSc (Hons.), MSc (Hons.)),
Hλεκτρονική διεύθυνση: elenatroullidou@hotmail.com ,
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22 333524