Οι άντρες που τρώνε πολύ κόκκινο κρέας και λίγα φρούτα και λαχανικά μπορεί να γερνάνε πριν την ώρα τους, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, στη Σουηδία.
Αιτία γι’ αυτό ως φαίνεται είναι η αύξηση των επιπέδων φωσφορικών αλάτων στο αίμα εξαιτίας του κρέατος και γενικότερα της κακής διατροφής.
Τα φωσφορικά άλατα εκ φύσεως υπάρχουν σε βασικά τρόφιμα (π.χ. κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα, ψάρια, λαχανικά) και απορροφώνται εύκολα από τον οργανισμό. Έτσι, η υπερκατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των συγκεντρώσεών τους στο αίμα σε επίπεδα υψηλότερα από τα επιθυμητά.
Περισσότερα ΕΔΩ