Η διατροφή χωρίς γλουτένη ίσως δεν είναι κατάλληλη για υγιή παιδιά

2616

Η διατροφή χωρίς γλουτένη ενδέχεται να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στα παιδιά τα οποία δεν πάσχουν από δυσανεξία, ευαισθησία ή αλλεργία στο σιτάρι, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες. Τα τελευταία χρόνια, η διατροφή χωρίς γλουτένη έχει γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλής και μελέτες έχουν δείξει πως σχεδόν ένας στους τέσσερις ενήλικες αγοράζουν τρόφιμα χωρίς γλουτένη.

Ωστόσο, η κοιλιοκάκη, η αυτοάνοση ασθένεια που αρρωσταίνει τους πάσχοντες όταν καταναλώνουν γλουτένη, είναι πολύ σπανιότερη: υπολογίζεται ότι λιγότερο από το 1% των ενηλίκων πάσχει από αυτήν.

Πολυάριθμοι άλλοι άνθρωποι, όμως, πιστεύουν ότι έχουν ευαισθησία στη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, η οποία υπάρχει σε ορισμένα δημητριακά (σιτάρι, βρώμη, κριθάρι, σίκαλη).

Περισσότερα ΕΔΩ

Comments

SHARE