Κόκκινο κρέας: Οδηγός για τις ποσότητες και το μαγείρεμα

2714
Raw fresh beef meat cross cut for ossobuco cut with garlic cloves, cherry tomatoes, rosemary, pepper, oil and salt on serving board over rustic wooden background, top view

Το κόκκινο κρέας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας. Το απολαμβάνουμε σε διάφορες μορφές, επεξεργασμένο ή μη, όπως η μπριζόλα, ο κιμάς, το λουκάνικο και το μπέικον.

Πριν από ένα χρόνο περίπου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε έκθεση στην οποία παρουσίαζε της συμβολή του κόκκινου κρέατος – κυρίως των αλλαντικών – στην εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου. Η έκθεση εύλογα προκάλεσε ανησυχίες και αναστάτωση τόσο στον επιστημονικό κόσμο όσο και στο καταναλωτικό κοινό.

Περισσότερα ΕΔΩ

Comments

SHARE