Της Δρος Άννας Χριστίνας Κονή*
Υλικά για 4 άτομα:
- 1 κιλό κιμάς γαλοπούλας
- 2 κρεμμύδια ξερά, περασμένα στον τρίφτη
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, περασμένη στον τρίφτη
- ¾ φλ. νιφάδες βρώμης
- 2-3 ΚΣ. ξίδι μπαλσάμικο
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- Λίγο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια. Πλάθουμε το μείγμα σε μεγάλα μπιφτέκια (180-210 γρ.). Ζεσταίνουμε καλά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Μετά τα ψήνουμε στο φούρνο για 6-7 λεπτά. Σερβίρουμε με μία δροσερή πράσινη σαλάτα!
*Διαιτολόγος, LD,
Ηλεκτρονική διεύθυνση: email@ackoni.com,
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 22 571024